30 May 2022

2021-2022 BAHAR YARIYILI ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ İLE TÜRK DİLİ BÜTÜNLEME SINAVLARI ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

Sevgili öğrencilerimiz,

Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi- (Ataturk’s Principles and History of Turkish Revolution) (AİTT202, AİTT102, HIS102) ile Türk Dili-I (TÜR102, TÜR103, TURK102) dersi bütünleme sınavlarınız üniversitemizin öğrenme yönetim sistemi üzerinden bütünleme sınav takviminizde belirtilen gün ve saatte üniversitemizin ilgili laboratuvarlarında gözetim altında gerçekleşecektir. 

Sınava nasıl giriş yapacağım?

Sınavınıza, bütünleme takviminizde belirtilen gün, yer ve saatte üniversitemizin ilgili laboratuvarlarındaki bilgisayarlardan oys.hku.edu.tr adresi üzerinden OBS kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Önemli not: OBS kullanıcı adı ve şifresi olmayan veya OBS şifresi ile OYS’ye giriş yapamayan öğrenciler, öğrenci işleri müdürlüğünden OBS kullanıcı adı ve şifre alarak OYS sistemine giriş yapabilir. 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenme Yönetim sistemi Sınav Modülü kullanım kılavuzuna  https://uzom.hku.edu.tr/wp-content/uploads/2020/11/sinav-ogrenciler-icin.pdf bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.

Sınav süresi, kapsamı ve kuralları

  • Sınavınıza öğrenci kimliği ve kimlik belgeniz ile birlikte girmeniz zorunludur. Kimlik belgeleri olmayan veya eksik olan öğrenciler, sınava alınmayacaktır.
  • İlgili gün ve saat süresince sınav takviminde belirtilen laboratuvarda sınava girmeyen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili bütünleme sınavları, çoktan seçmeli 20 sorudan oluşmaktadır ve süresi 25 dakikadır.
  • Bütünleme sınavları için yalnızca bir uygulama hakkınız vardır.
  • Sınav esnasında üniversitemizin uzaktan öğrenme yönetim sisteminden kaynaklı teknik bir sorun yaşamanız durumunda, sorunun çözülmesi için anında ilgili sınav gözetmenine durumu iletmeniz önem arz etmektedir.
  • Üniversitemizin uzaktan öğrenme yönetim sisteminden kaynaklanan sebeplerle sınav esnasında teknik sorun yaşayan veya söz konusu teknik sorunlar nedeniyle sınavını tamamlayamayan öğrenciler ekinde destekleyici bilgileri sundukları konu hakkındaki gerekçelerini, ilgili sınavın yapıldığı günden sonraki ilk iş gününün mesai saati bitimine kadar ilgili dekanlığa/müdürlüğe teslim etmelidirler.

Sınavlarınızda teknik problem yaşamamanız için dikkat edilmesi gereken hususlar ve öneriler

Online sınavlarınızda yaşanabilecek teknik problemleri önlemek için aşağıda yer alan önerileri dikkate alabilirsiniz.

  • Online sınavınızı başlatma butonuna bastıktan sonra geri sayım sayacı devreye girecek ve sınavınız bu sayaç sıfırlandığında başlayacaktır. Bu şekilde sistemdeki yığılmaları engellemiş ve olası donma problemlerinin önüne geçmiş olabilirsiniz.
  • Sınavınızı tamamladıktan sonra, sistemde sınavınızın tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin bir bildirim göreceksiniz. Bu şekilde, sınavınızın başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Sınavınız esnasında sonraki soruya geçememe, soruyu işaretleyememe, soruyu görememe vb teknik sorunlar yaşamanız durumunda sınavı bitir butonuna basmadan tarayıcıyı kapatıp, yeniden OYS sistemi üzerinden sınavı başlatmayı deneyebilirsiniz.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü