28 Ara 2021

2021-2022 GÜZ YARIYILI İNGİLİZCE-I FİNAL SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Sevgili öğrencilerimiz,

İNGİLİZCE I dersi final sınavlarınız ile ilgili bilgiler ve sınavda dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yer almaktadır. 

Sınav: İNGİLİZCE I FİNAL Sınavı
Sınav Şekli: Online OYS (oys.hku.edu.tr)
Sınav Tarihi: 2 Ocak 2022 Saat: 10.30-12.30*
* ÖNEMLİ: Sınava 10.30-12.30 arasında giriş yapılabilir ancak sınav başlatıldıktan sonra sınav süresi 25 dakikadır. Sınava hangi dakikada başladığınıza bakılmaksızın oturum 12.30’da sonlandırılacaktır.)

Sevgili öğrencilerimiz,
Online sınavlarınızda yaşanabilecek teknik problemleri önlemek için aşağıda yer alan önerileri dikkate alınız. Sınavlarınızda başarılar dileriz.
1- Sınavınıza oys.hku.edu.tr adresi üzerinden giriş yapabilirsiniz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrenme Yönetim sistemi Sınav Modülü kullanım kılavuzuna https://uzom.hku.edu.tr/wpcontent/uploads/2020/11/sinav-ogrenciler-icin.pdf bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.
2- Sınav gününden önce OYS (oys.hku.edu.tr) üzerinden paylaşılmış olan sınavı görüp göremediğinizi muhakkak kontrol edip problem olması durumunda bölüm, isim soy isim ve öğrenci no belirterek ders hocanız ile iletişime geçiniz. (gsema.kilinc@hku.edu.tr)
3- Online sınavınız başlamadan en az 15-20 dakika önce sistemi açınız. Sınavınızı başlatma butonuna bastıktan sonra geri sayım sayacı devreye girecek ve sınavınız bu sayaç sıfırlandığında başlayacaktır. Bu şekilde sistemdeki yığılmaları engellemiş ve olası donma problemlerinin önüne geçmiş olabilirsiniz.
4- Sınavınızı tamamlamadan önce internet bağlantınızın kopması halinde, sınavı tamamlamadansistemden çıkış  yapmış olursunuz. Bu sorunu önlemek için, tablet, cep telefonu vb. araçları alternatif olarak yanınızda bulundurunuz. Ve farklı internet bağlantısı alternatifinizin de olmasına dikkat ediniz. Eğer evde yeterli bir internet alt yapınız yoksa, üniversitemize gelerek, okulun internet alt yapısından da faydalanabilirsiniz. Böyle bir sorun yaşamanız durumunda, bağlantı probleminizi gidererek sınavı bitir butonuna basmadan sisteme giriş yaparsanız sınavınız kaldığı yerden devam edecektir.
5- Sınavınızı tamamladıktan sonra, sistemde sınavınızın tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin bir bildirim göreceksiniz. Bu şekilde, sınavınızın başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilirsiniz.
6- Çoktan seçmeli sınavlarınızda sonraki soruya geçememe, soruyu işaretleyememe, soruyu görememe gibi sorunlar ile dosya yüklemeli sınavlarda dosyayı yükleme sırasında sistemin donması veya dosyanın yüklenememesi gibi sorunlar sizin internet servis sağlayıcınızdan veya sunuculardan kaynaklı internet bağlantı problemi yaşadığınızı gösterir. Bu durumda sınavı bitir butonuna basmadan sadece tarayıcıyı kapatarak alternatif bir araç yoluyla internete yeniden bağlanıp sınava kaldığınız yerden devam etmeyi deneyebilirsiniz.
7- Üniversitemizin uzaktan öğrenme yönetim sisteminden kaynaklanan sebeplerle sınav esnasında teknik sorun yaşayan veya söz konusu teknik sorunlar nedeniyle sınavını tamamlayamayan öğrenciler ekinde destekleyici bilgileri sundukları konu hakkındaki gerekçelerini, ilgili sınavın yapıldığı günden sonraki ilk iş gününün mesai saati bitimine kadar ilgili dekanlığa/müdürlüğe teslim etmelidirler.
8- Sınav içeriği WEXT online İngilizce Eğitim platformu üzerinden hesabınıza tanımlanan içeriği kapsayacaktır. (WEXT hesap aktivasyonu yapılmayan öğrencilerin fakülte sekreterleri ile görüşmesi ve hesap aktivasyon talebinde bulunması gerekmektedir.)
Not: WEXT online platformdaki aktiviteler 7 Ocak 2022, saat 23.59’a kadar yapılabilecektir. Belirtilen tarihten sonra sistemdeki aktiviteler kilitleneceğinden dolayı aktivitelere ulaşılamayacaktır ve değerlendirme belirtilen tarihe kadar yapılmış içeriğe göre yapılacaktır.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.